tiistai 22. marraskuuta 2011

Suutaria etsimässäLähes jokaisella tuntemallani naispuolisella ihmisellä on luottokampaaja. Luottokampaaja tietää miten värjätä ja leikata, ilman eri selityksiä. Luottokampaaja pelastaa päivän. Se on vähän sama kuin "oma lääkäri" tai neuvolatäti. Taustatiedot on valmiina, eikä tarvitse jokaisella visiitillä aloittaa historian alusta. Tai tuntea epävarmuutta, että osaakohan tämä laittaa ne kiekurat siihen suuntaan kuin profiiliin sopii. Tiedättehän. Tähän samaan sarjaan kuuluu myös personal trainer, kosmetologi, hammaslääkäri sekä suutari.

Ebban mammalla oli maailman paras luottosuutari. Kengät kuin kengät, luottosuutari taikoi niistä uutta paremmat. Luottosuutarin paja sijaitsi Kalliossa, 5:nnellä Linjalla. Ebban mamma sai vihiä tästä supersuutarista tuttavaltaan, jonka hyvin arvokkaat merkkisandaalit olivat lähes tuhoutuneet vauhdikkaan baari-illan tuoksinnassa. Maailman parasta suutaria etsintäkuulutettiin pelastamaan nämä lähes tuhoutuneet sandaalit. Supersuutari teki taikansa ja hyvin arvokkaat sandaalit olivat uudessa loistossaan.

Supersuutarin maine kiiri ja Ebban mamman kengät olivat vuosia loistavassa kunnossa..Kunnes. Apua. Supersuutari jäi eläkkeelle. Siis eläkkeelle. Minne nyt saattoi viedä korkolaput vaihdettaviksi? Ison tavaratalon suutari hylkäsi aikonaan tarpeeksi monta kertaa Ebban mamman korjattavaksi tuomat kengät, joten sinne ei kannattanut mennä. Kokeillaan tästä omilta kulmilta. Lähin suutari -hidas, kallis ja huono laatu. Voi ei. Ihan kuin epäonnistunut permanentti. Viime talven mamma kitkutteli kolmen eri suutarin välillä. Ei löytynyt luottosuutaria, ei. Ei nähneet plankkia, saati kiillotusharjaa mamman kengät noilla suutareilla. Masentavaa. 

Nyt on vihdoin valoa tunnelissa! Ja vieläpä vain kivenheiton päässä Ebban kotoa. Tässä saattaa olla aineksia uudeksi luottosuutariksi. Mamma on käyttänyt siellä papan kengät sekä omansa ja työn jälki on loistavaa. Nopea, laadukas ja kohtuuhintainen. Mahtavaa. Muillekin tiedoksi, paikan nimi on Pinkomo.

Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti