tiistai 25. lokakuuta 2011

draamaa paratiisissa - balettitossut

kuvassa

Pink leather 'Bunnyhop' ballet shoes with pre-sewn elastic, by Bloch


Heippa taas!
Viikko on vierähtänyt edellisestä kerrasta. Viikko on ollut täynnä hässäkkää ja draamaakin on mukaan mahtunut. Tässä vähän maistiaisia:

Viikonloppuna pieni ballerina oli jälleen pitänyt vapaamuotoisen tanssiesityksen kotona. Esityksen jälkeen hän huomasi, että toisessa harjoitustossussa oli reikä ukkovarpaan kohdalla. Pieni ballerina oli silminnähden surullinen havainnostaan. Ebban mamma lupasi hankkia pienelle ballerinalle uudet harjoitustossut ennen seuraavaa tuntia.
Tuli balettipäivä. Mamma lunasti lupauksensa ja kävi hankkimassa uudet harjoitustossut. Iltapäivällä oli aika hakea pieni ballerina dagiksesta. Hän odotti jo innoissaan tunnille lähtöä. Varustelaukku olalla hän lähes puolijuoksua kipsutteli matkaan. Kunnes. Mamma, ballerina ja pikkuveli Oliver olivat juuri harjoituspaikan ovella, kun draama alkoi. Totuus paljastui. Uudet harjoitustossut olivat jääneet kotiin. Pieni ballerina aloitti sydäntä riipaisevan itkun ja ripustautui tiukasti sisäänkäynnin edustalla olevaan metallitolppaan. Tolppa tiukasti syleilyssä, hän kiljui kyynelten seasta: haluan suoraan kotiin, en halua balettiin.
Mamma hilasi vaunut Oliver kyydissä aulaan ja maanitteli pientä ballerinaa tulemaan sisälle. Ote metallitopassa tiukkeni ja nyyhkytyksen voimakkuus vain kasvoi. Tiukasti ja hellästi mamma nosti pienen ballerinan oven sisäpuolelle. Vastarinta jatkui. Pieni ballerina heittäytyi lattialle ja itku oli muuttunut jo ulvonnaksi. Oliver -vauva tuijotti siskoaan silmä suurina ja valmiina yhtymään siskonsa ulvontaan. Mamma kuiskutti pienen ballerinan korvaan kysymyksen, viedäänkö uudet tossut takaisin kauppaan, jos neiti ei aikonut enää tunnillekaan mennä. Ulvonta lakkasi. Pieni ballerina katsoi hetken mietteliäänä mammaa ja sanoi: ei viedä, haluan mennä balettiin. Hän nousi lattialta ja reippaasti sipsutteli pukuhuoneeseen. Hän riisui päällivaatteet ja puki vaaleanpunaisen voimistelupuvun sekä tyllin päälleen. Siinä hetkessä päättyi draama aivan kuin se oli alkanutkin.
Niin, että teini-ikää odotellessa.

Mukavaa tiistaita!!

1 kommentti:

  1. Tuo on vielä pientä. Meillä kaikki kolme lasta ovat olleet sellaisia, että kun ulvonta alkaa sitä ei enää korvaankuiskuttelut lopeta vaan kaikki on ihan samaa. Tyttö taitaa oikeasti pitää baletista, hienoa!

    VastaaPoista