keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Tervetuloa iltapäiväkahville- leikkimökki part 2Miss Ebba on oppinut monia uusia taitoja kesällä. R-kirjaimen surauttelu alkoi kesän kynnyksellä dagiksessa ja uimaan neiti oppi etelän lämmössä. Pikku neiti on myös pelottavan etevästi oppinut matkimaan mamman torumista ja testaa oppiensa tehoja pikku veljeen. Eilen Saara, tänään Sofia ja huomenna taas Amanda on nimennyt veljensäkin useilla eri nimillä. Ärsyttävää toki on, ettei pikku veli aina ymmärrä, että hänet on tänään nimetty Filipiksi vaikka eilen oli Oliver ja huomenna Kasper. 

Kesän lämpötilanvaihtelut ovat saaneet myös miss Ebban epäileväksi. Kun Kreikan lämpö vaihtui elokuiseen mökkeilyyn Repovedellä ja lämpömittari näytti tuskin +11 astetta, kysyi hän: mamma, onko nyt talvi? Kaikki kesänsä kotimaassamme viettäneet tietänevät tunteen. Ei ole tarvinut hikoilla. 

Kesä on vaihtunut syksyyn ja mummolan puutarhassa omenat kypsyvät. Mummolan puutarhassa seisoo ylväänä myös leikkimökki, joka on hyvin kestänyt kesän sateet ja paisteet. Mökin sisustus on vielä melko vaatimaton. Kalle-eno maalasi mökin sisältä valkoiseksi. Mummi kaivoi vintiltä vanhan lastenhuoneen maton lattialle. Paikalliselta kirpputorilta löytyi pari tuolia ja pöytä, jotka miss Ebba omin kätösin maalasi vaaleanpunaisiksi, tietenkin. Keittiö hankittiin Ikeasta ja marjat ja omenat omasta puutarhasta. 

Pientä tyttömäistä tunnelmaa mökki vielä kaipasi. Ikkunoihin mamma ompeli hyvin yksinkertaiset ruudulliset verhot, joiden alareunaa koristaa satiininauha ja puuvillaprodyyri. Samaa ruudullista kangasta mamma käytti pöytäliinassa. Liinan hulmuavaan reunaan löytyi herkullista japanilaista leivoskangasta. Nami! Nyt kelpaa iltapäiväkahveja nautiskella omenapuiden siimeksessä.

Mukavaa syyspäivää!Astiat Ikea, kankaat Eurokangas.
  

1 kommentti:

  1. Oi miten kaunista, kyllä siellä kelpaa kahvitella!

    VastaaPoista